„Minden annyira jó vagy rossz, amennyire mi annak látjuk.”

A. de Mello

banner_04.png
PDF 

Berta Anikó
Ontológiai coach, mediátor, HR tanácsadó
 

Elérhetőség: Budapest és Szolnok

„Akár abban hiszel, hogy meg tudod csinálni, akár abban, hogy nem, az élet mindig igazolni fog.” (H. Ford)

Kedves Útkereső, Úton levő, Érkező!

Kérlek, dőlj hátra néhány percre, s gondold végig: mi volt az életedben, amit igazán, szívből akartál? Nagyon mélyről, belülről, és valóban a saját vágyad volt?


Sikerült elérni?
Én magam azt tapasztalom, hogy a kétely egyetlen szikrája elegendő a kudarchoz, míg hitből tengernyire van szükség. De azt is igaznak tartom, hogy mindkettőhöz elég ugyanannyi energia. Nem mindegy ugyanis, hogyan, mire használjuk fel a bennünk rejlő erőforrásokat.

Hiszem, hogy a Világ, környezetünk működésére igaz: amit tőlünk kap, azt adja vissza, hűen.
Ezért egyáltalán nem mindegy, milyen üzeneteket küldünk magunkról, szándékainkról. Jó ideje elindultam azon az úton, amely során nem azt keresem: MIÉRT?, hanem azt, hogy valójában MIT? és HOGYAN?
Elég sok „kilométert” tettem meg, amíg átformáltam magamban a kérdéseimet. Az út során számos önismeretet támogató technikával, eszközzel találkoztam (pszichodráma, grafológia, enneagram, asztrológia, tarot, kineziológia, családállítás, önismereti játék vezetés, mediáció, coaching). Építkezem saját élményből, autodidakta tanulásból és szervezett tanfolyamon, képzésen szerzett tudásból.
Legnagyobb tanítóm azonban a lányom, aki gyermeki őszinteségével, lényeglátásával és életszeretetével naponta nyitja rá a szememet saját magam és a Világ összefüggéseire.
Racionális közgazdász fejjel nem volt egyszerű a váltás, de megérte! Ezt a tudást, tapasztalatot vagyok kész megosztani a hozzám fordulókkal, azokkal, akik megtisztelnek bizalmukkal.

Tudom, hogy a megoldások, a válaszok Bennünk vannak, és együtt képesek vagyunk előhozni azokat!

 

Life coaching

Coaching…? Ma a csapból is ez folyik. Új személyiségfejlesztő divathullám hódít, már nem csak a magánéleti szférában, de a szakmai területeken is. Valóban. Hirtelen nagyon felkapott lett ez a módszer. De vajon mi lehet a titka? Folytatás

Mediáció

Érezte már magát megoldhatatlannak tűnő konfliktusban? Tapasztalta, hogy nehéz, vagy szinte lehetetlen kimondania a társa, gyermeke, szülője, egy másik ember számára, amit valóban szeretne? Érezte már, hogy tehetetlen, mert süket fülekre talál? Folytatás

Önismereti tréningek

„Játék az élet!” Közhely??? Ez a játék bebizonyítja, hogy nem az!

Fantasztikus lehetőség a kezünkben, hogy gyermeki énünket és a játék „lelkét” segítségül hívva, átfogó képet kapjunk egy éppen aktuális kérdésünk körüli helyzetről és a megoldási lehetőségeinkről. Folytatás

Alternatív módszerek

Alternatív módszerek Folytatás

Network-coaching

Képzelje el, hogy a szervezet, ahol vezetőként dolgozik, különböző hálózatok összegubancolódott rendszere. Az Ön feladata időről-időre kibogozni a szálakat, azonosítani a problémákat, és kezelni azokat az eredményes működés érdekében. Folytatás